miercuri, 9 octombrie 2013

Secretul McDonald's


1. McDonald's vinde 75 de hamburgeri pe secundă

2. Unul din opt americani a lucrat la McDonald's
3. Logo-ul McDonald's este mai recunoscut în lume decât simbolul crucii
4. McDonald's este cel mai mare distribuitor de jucării din lume, prin meniurile Happy Meal
5. McDonald's vinde 13 miliarde de porţii de cartofi prăjiţi pe an
6. McDonald's a deschis 1.400 de restaurante numai în 2012
7. McDonald's are 1,8 milioane de angajaţi în întreaga lume
8. McDonald's a cheltuit, în 2012, 788 de milioane de dolari pe publicitate, 2% din întreaga piaţă de publicitate globală
9. Zilnic, 63 de milioane de oameni mănâncă laMcDonald's
10. McDonald's angajează 1 milion de oameni pe an în SUA

 McNugget 

Ati pune dimetilpolisiloxan, un agent antispumant facut din siliciu, in mancarurile d-stra de pui? Dar butylhydroquinone tertiar (TBHQ), un conservant chimic  atat de fatal ca doar cinci grame te pot ucide?
Acestea sunt doar doua din ingredientele  dintr-un pui McNugget de la McDonald’s. Doar 50% dintr-un pui McNugget este cu adevarat pui. Cealalta jumatate include derivati de porumb, zahar, agenti de dospire si ingrediente complet sintetice.
Nu exista nici o indoiala ca alimentele procesate cum ar fi cea de la McDonald’s nu face parte dintr-o dieta sanatoasa, iar eu sunt recunoscator ca niciodata nu am mancat pui McNugget. Insa multi americani nu pot spune acelasi lucru.
Acest sentiment a fost sustinut de catre judecatorul federal Robert Sweet intr-un proces impotriva lantului de restaurante in 2003: „Puii McNuggets in loc sa fie pur si simplu pui prajit intr-o tigaie, sunt o creatie McFrankenstein din diferite elemente care nu sunt utilizate de bucatarul de acasa
Deci, ce sunt dimetilpolisiloxan si butylhydroquinone tertiar?
 • Dimetilpolisiloxan este un tip de silicon cu proprietati antispumante folosit in produse cosmetice si intr-o varietate de alte bunuri cum ar fi Silly Putty (jucarii din plastic, cauciuc)
 • Butylhydroquinone tertiar (TBHQ) este un produs pe baza de petrol cu propriertati antioxidante (poate produce in cantitati mari tumori la stomac si modificari ale ADN-ului)
 • TBHQ, de obicei afisat ca un “antioxidant”, este o substanta chimica sintetica cu proprietati antioxidante – nu un antioxidant natural.
 • Potrivit Dictionarului de aditivi alimentari a unui Consumator, un gram de TBHQ poate provoca:
  • Ameteala
  • Stari de voma
  • Tiuit in urechi (tinitus)
  • Delir
  • Senzatie de sufocare
  • Lesin
Ca aceste alimente nu se descompun este un semn clar ca acestea nu sunt alimente reale, si nu ar trebui sa faca parte din dieta ta. (Amintiti-va intotdeauna ca produsele alimentare firesti, nutritive de promovare a sanatatii sunt alimentele „vii” si semnul distinctiv a alimentelor vii este ca acestea se vor descompune).
Punctul esential este, daca doriti sa ramaneti sanatosi si sa va pastrati copii sanatosi cel mai bine este sa evitati si mancarurile de tip fast food si alte alimente procesate, si investiti timp in gatit de la zero.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu