joi, 15 aprilie 2010

Program de spart parole pentru ID-urile de Yahoo Messenger

Aproape nu e zi in care sa nu ma intrebe cineva daca stiu vreun “program de spart parole pentru ID-urile de Yahoo Messenger“. Iar raspunsul este intotdeauna la fel: nu exista nici un program care sa poata sparga parola unui ID de Yahoo !

Mai sunt unii care incep sa imi explice ca au vazut ei la un prieten, sau ca au avut un asemenea program mai demult, dar nu isi mai aduc aminte de pe ce pagina de net l-au luat. Da, sigurrr…

Revenind insa la problema, nu exista nici un program care sa poata sparge o parola pentru un cont de Yahoo, exista insa diverse alte metode prin care aceasta parola se poate afla. Metode care se bazeaza pe naivitatea utilizatorilor.
Daca cineva a aflat parola de la contul vostru de Yahoo ar trebui sa cititi in continuare metodele prin care respectiva persoana a reusit, pentru ca, pe viitor, sa stiti cum sa va feriti.
Deci sa trecem la metode:
1. Ghicitul parolei – daca cineva va cunoaste destul de bine, ar putea incerca diverse combinatii de cuvinte/cifre pana va ghiceste parola. Spre exemplu multa lume foloseste pe post de parola numele sau plus ziua de nastere.
Solutia: cand va alegeti o parola, ganditi-va la un cuvant care nu are nici o legatura cu voi (preferabil din minim 6 caractere si apoi mai adaugati 1-2 cifre. bonus, puteti adauga si un caracter mai special.
2. Primirea parolei – pe retele de tip dc++ cat si pe internet circula tot felul de fisiere care va invata “cum sa spargeti o parola de yahoo“. Iar metoda prezentata acolo e foarte simpla: trimiteti id-ul si parola voastra alaturi de id-ul pentru care vreti sa aflati parola la nu stiu ce adresa de email (adresa de email ce apartine robotului de la yahoo). Iar daca sunteti naivi, veti trimite id-ul si parola voastra in speranta ca veti primi un raspun. Insa veti ramane doar cu speranta, de fapt voi ati trimis parola unei persoane acre imediat va intra in contul vostru, va va schimba parola, si apoi se va lauda la toti prietenii cat de hacker este el.
3. Keylogger – keyloggerul este un program care sta ascuns in calculator si inregistreaza toti ce scrieti voi la calculator. Spre exemplu la o sala de net sau in laboratorul de informatica cineva ar putea instala un astfel de program si astfel ar putea vedea tot ce scriti voi la calculator (inclusiv id-ul si parola voastra).
Aveti grija si ce programe acceptati de la “prietenii” vostri. Poate ei va spun ca va vor trimite un program pentru modificat poze iar cand il instalati in calculator nu face nimic. Nu face nimic pentru voi, insa el va transmite “prietenului” de la care aveti programul tot ce tastati voi la calculator.
Deci atentie ce programe accepatati.
4. Fake Yahoo – este un program care arata exact ca Yahoo Messenger insa nu face decat sa va inregistreze id-ul si parola. Intotdeauna downloadati Yahoo Messenger doar de pe siteul oficial. Iar daca mergeti la un prieten, aveti multa grija unde va pune sa va logati.
De asemenea mai exista si pagini de internet care arata exact ca diverse pagini de la Yahoo, pagini in care vi se cere sa introduceti id-ul si parola. Asa ca atentie si verificati intotdeauna daca sunteti pe pagina oficiala.

In final, daca vedeti pe undeva scris “download program de spart parole pentru yahoo messenger” NU il downloadati pentru ca nu functioneaza. In schimb e foarte posibil ca, prin intermediul acelui program, sa vi se fure voua parola.
De asemena nu trimiteti nimanui parola voastra de la Yahoo Messenger...


Multumiri lu'Andrei Dutu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu