miercuri, 20 ianuarie 2010

Hobby-ul: mai mult decat o distractie


Un hobby este, prin definitie, o activitate care iti face placere. Prin urmare, nu numai ca te detensioneaza, iti ia gandul de la aspectele neplacute ale zilei, ale perioadei sau ale vietii tale si iti ofera o mica escapada din rutina zilnica, dar iti si ofera energie, buna dispozitie si bucurie. In plus, este un excelent remediu impotriva plictiselii. Cum sa te plictisesti facand ceva concret, care iti place? Acest lucru este de-a dreptul sanatos, fizic si psihic, pentru ca un tonus psihic bun creeaza si o stare fizica mai buna, crescand rezistenta organismului la factorii nocivi.

Un alt aspect al problemei este definirea propriei personalitati. Nu doar munca, familia si contactele sociale ne definesc; acestea, inevitabil, sunt in relatie cu ceilalti, corelandu-ne si legandu-ne de ei. Un hobby este pasiunea ta, placerea ta, ceva ce te caracterizeaza pe tine, care spune ceva despre tine si care iti este specific tie, indiferent de cei din jur.

Un hobby te ajuta sa-ti dezvolti creativitatea si indemanarea. Daca, de exemplu, hobby-ul tau este pictura, inveti tehnici noi, iti alegi subiectele sau modelele, observi mai bine, mana devine mai sigura atunci cand tine pensula si reusesti sa combini culorile intr-un mod mai interesant. Este valabil pentru orice fel de astfel de activitate, de la sporturi la colectii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu